Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen “9. Köy Haber Merkezi Projesi” kapsamında, serbest çalışan gazetecilere yönelik; “hak odaklı gazetecilik”, “medya ve engelliler”, “dezenformasyon ve azınlıklar”, “gazeteci hakları” ile “toplumsal cinsiyet ve medya” başlıkları altında çevrimiçi eğitimler ve hibrit atölye çalışmaları düzenlenecek. Eğitim serisi “Hak Odaklı Gazetecilik: Sınır ve Göç Haberciliği” ile başlıyor. Eğitime katılmaya hak kazanan gazetecilere, hak odaklı gazetecilik alanında yaptıkları haberler için telif desteği verilecek. Sınır ve Göç Haberciliği konusundaki çevrimiçi eğitim videoları, gazeteci Hale Gönültaş tarafından hazırlandı. Eğitim programı; gazetecilerin sınır ve göç haberciliği konusunda bilgi sahibi olmalarını hedefliyor. Programa 30 serbest gazeteci seçilecek.

Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen ve Norveç Büyükelçiliği tarafından finanse edilen “9. Köy Haber Merkezi Projesi” kapsamında, serbest gazetecilere yönelik Sınır ve Göç Haberciliği alanında çevrim içi eğitim ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Eğitime katılmaya hak kazanan gazetecilere, hak odaklı gazetecilik alanında yaptıkları haberler için telif desteği verilecek. Çevrimiçi eğitim videoları, gazeteci Hale Gönültaş tarafından hazırlandı. Eğitim programı; gazetecilerin sınır ve göç haberciliği konusunda bilgi sahibi olmalarını hedefliyor. Eğitim programına 30 serbest gazeteci seçilecek.

Programın İşleyişi:
Eğitim programına kabul edilen serbest gazetecilerden, Gazeteciler Cemiyeti uzaktan eğitim portalında (egitim.gc-tr.org) yer alan çevrimiçi İnsan Hakları Haberciliği eğitim modülündeki videoları izlemeleri ve atölye çalışmasına katılmaları bekleniyor. Eğitimlere katılarak haber yapan gazetecilerin haberleri, proje editörü Nursun Erel’in de katkılarıyla, Gazeteciler Cemiyeti’nin haber platformu olan 9.Köy web sitesinde yayınlanacak. Telif desteği alabilmek için eğitim videolarını izlemiş ve tarihi daha sonra katılımcılarla paylaşılacak olan çevrim içi atölyeye katılmış olma şartı vardır.

Başvuru Sahibi Kriterleri

– Fiil ehliyetine sahip,
– 35 yaşından küçük,
– Daha önce gazetecilik mesleğini icra etmiş (mesleki tecrübesi olmayan kişiler için İletişim Fakültesi mezunu olma şartı vardır) ve başvuru yaptığı sırada bir medya kuruluşunda süreli veya süresiz sözleşmesi olmayan, serbest çalışan gazeteciler,
– Türkiye’de ikamet eden gerçek kişiler başvuru yapabilir.

Ayrıca:

– İyi derece İngilizce bilmek,
– Medya alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu veya sendika üyesi olmak tercih sebebi olacaktır.

Başvuru:

Katılımcılar için yayınlanan başvuru rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

Programa başvurmak için aşağıdaki forumu doldurabilirsiniz.


Eğer formu doldurmakta bir sorun yaşıyorsanız bu linkten forma ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi almak isterseniz basvuru@gc-tr.org e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Ön Görülen Eğitim Takvimi
Son Başvuru Tarihi: 30 Ekim 2022 saat 23:59

Eğitim Videolarının Tamamlanması & Ön Başvuru Formlarının İletilmesi İçin Son Tarih: 14 Kasım 2022

Haber Teslimi İçin Son Tarih: 27 Kasım 2022

Atölye Kasım ayı içinde düzenlenecek, tarih kesinleştiğinde katılımcılara bilgi verilecektir.